Konzultacije

Izgradnja bazena je složen proces koji zahtijeva dobru pripremu i planiranje. 

Naš tim će vam dati smjernice te Vas savjetovati kako  da odaberete idealnu poziciju te oblik, veličinu i  boju bazena.

 

Evo nekih općih smjernica:

POZICIONIRANJE BAZENA:

Odaberite mjesto na terenu koje je sunčano, ograđeno i dovoljno prostrano za bazen i terasu oko njega.

ODABIR VRSTE BAZENA:

Odlučite se za vrstu bazena koja Vam najviše odgovara: ugradbeni ili nadzemni 

Svaka vrsta bazena ima svoje prednosti i nedostatke i različite troškove izgradnje.

ODABIR IZVOĐAČA RADOVA:

Odredite budžet i pronađite dobrog proizvođača koji će vam pomoći da odaberete najbolju opciju za vašu nekretninu. 

Nemojte zanemariti niti mogućnost održavanja postprodajnog kontakta s proizvođačem jer je izuzetno važno da vam je isti dostupan u slučaju pojave problema s kvalitetom bazenske vode ili u radu bazenske opreme.

ODABIR DODATNE OPREME:

Bazenske atrakcije podižu kako cjelokupni vizualni dojam bazena tako i uživanje u njemu. Posebnu pažnju treba obratiti na atrakcije čija je naknadna ugradnja zahtjevna a time i puno skuplja nego prilikom same ugradnje bazena.

NAČIN ODRŽAVANJA KVALITETE VODE:

Razmislite koliko vremena možete posvetiti održavanju bazena. Opcije održavanja kvalitete vode putem elektrolize i čišćenje bazena pomoću robota predstavljaju u početku veću investiciju ali vam ostavljaju više slobodnog vremena koje je danas postalo neprocjenjivo.

ODABIR VRSTE STROJARNICE:

Bazenska oprema je puna osjetljive elektronike te je važno da je smještena na suho mjesto. Poliesterske strojarnice su idealan odabir zbog svoje vodonepropusnosti i velikog poklopca koji omogućava komotan ulaz/izlaz prilikom izvođenja radova u strojarnici.

Druga opcija je smještaj  opreme u postojeći prostor koji mora biti suh, što bliže bazenu te mora imati mogućnost prozračivanja.

BETONSKA PLOČA:

Vodite računa o kvalitetnoj izradi betonske ploče.

UREĐENJE OKOLIŠA:

Uredite okoliš bazena i prilagodite ga arhitekturi kuće i stilu uređenja. Možete dodati biljke, namještaj, sjenicu, fontanu ili druge ukrasne elemente.

Nadam se da smo Vam pomogli da bolje razumijete što sve treba uzeti u obzir prije ugradnje bazena. Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju.